Mijn kleuterjaren (2)

Uit de kleutermappen van juf Sietske uit Emmen hebben we de volgende bladen gehaald.Wie weet haal je er een idee uit die je zelf in je kleutergroep kunt gebruiken *).

Spelen

Elke dag hebben we 2x spel, d.w.z. buiten spelen bij goed weer of binnen in de speelzaal bij ‘slecht’ weer. Bij het binnenspel gaan de sokken en schoenen uit en vaak ook de lange broeken en truien. We gymen dus in ons ondergoed en Uw kind heeft geen gymkleding nodig.

Wel is het plezierig, wanneer Uw kind kleding draagt die ‘gemakkelijk’ uit en aan kan.

Wat je mee moet nemen, als je bij ons op school komt. 

  • een pasfoto, omdat je een appeltje (van hout) krijgt dat in de appelboom mag hangen.
  • een kussen waarop je elke dag zult zitten in de kring. Vraag je mama (of oma) of zij één voor je wil maken, bijvoorbeeld met je naam er op. Het kussen moet niet al te groot zijn, met een lus, waarmee je het aan ’t eind van elke dag aan jouw eigen kapstok kunt hangen. Mama moet het kussen in een vakantie even kunnen wassen.
    Dit kussen is de hele schooldag jouw eigen plekje… als je eens wat moe bent, kun je er fijn even op uitrusten.
  • een tas met daarin iets om op te eten en/of drinken wanneer we pauze hebben (ongeveer 10.15-10.30 uur).
    Denk aan 1 of 2 dingen; bijvoorbeeld een appel, banaan, een boterham, een beker met wat melk of vruchtensap. Gezonden dingen dus en geen drinken met prik. Neem niet te veel mee, je bent dan zo lang bezig of moet te lang op iemand anders wachten.

Op school naar de w.c. 

Natuurlijk hebben wij op school een w.c. voor de kinderen. Jouw eigen klas heeft er zelfs twee. Wil je je zelf thuis eens leren om alleen naar de w.c. te gaan? Juf kan jou in de klas best helpen een lastige knoop open of dicht te doen, maar om al die billen af te moeten vegen, is voor juf niet prettig, maar ook niet voor al die kinderen die in de klas op haar wachten.
Laat mama jou helpen alleen naar de w.c. te gaan – even oefenen en het lukt je vast.

 

 

 

 

 

Misschien herinner je (oud-kleuterleerkracht) dit ook en heb je ergens op zolder ook nog materiaal liggen.
Als je dit materiaal ook online wilt delen, stuur dan even een berichtje naar mail@onzekleuterklas.nl

*) Gebruikmaken van deze mediabestanden kan via de facebookgroep Onze Kleuterklas. Word dus snel lid en je kunt alle bestanden (in originele afmeting) downloaden.

Bron: Uit het leven van kleuterjuf Sietske van Dijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *