De hut

Het eerste hoofdstuk uit het boek van Aly Liefhebber ‘Kleuters die mogen blijven en hun juffen ook…’ (deel 3)
Het hele hoofdstuk is te lezen in Onze Kleuterklas Community.

De hut

Nadat Christel mama en broertje heeft uitgelaten en nog even voor het raam heeft gezwaaid, huppelt ze naar het speellokaal waar ze haar schoenen verwisselt voor gympen. Ze gaat naar de sjouwkisten, want ze wil bij het wandrek een hut bouwen. Robert en Erik vragen of ze mee mogen doen. Christel stemt toe en geeft hen de opdracht om kisten en rubber blokken te halen. Het moet een grote hut worden met muren van drie op elkaar gestapelde kisten. Er doet zich een probleem voor als er nog een behoorlijk stuk muur openblijft.
Dan bedenkt Christel, dat er toch ook een grote deur in het huis moet en ze haalt de brancard die ze op de lange kant neerzet. Hiermee is het probleem opgelost. Ze haalt gordijnen en vraagt aan de beide anderen om twee planken te pakken. De planken zet ze réchtop aan de buitenkant van de muur tegenover het wandrek. Het gordijn klemt ze tussen de planken en kisten in. Dan stapt ze over de deur naar binnen, pakt het andere eind van het gordijn beet en bindt het aan het wandrek vast met een paar knijpers, die Robert voor haar heeft gehaald.
Tevreden bekijkt ze het resultaat en gaat nu de hut inrichten met allerlei spullen uit het speelhuis in de spelletjesklas. Inmiddels is wel het gordijn tussen de planken en de muur geglipt. Geen probleem! Christel spant het opnieuw en zet het vast. Ditzelfde ritueel herhaalt zich nog vier keer. Zonder boos of opstandig te worden, repareert ze keer op keer de schade.
Het spel in de hut is inmiddels in volle gang. Christel heeft de rol van grote zus (de moederrol bindt haar misschien te veel aan huis en bovendien kan ze dan ook niet meer spelen). Erik is vader en Robert kind. Zij bedenkt de spelsituaties en neemt de leiding, overigens in samenspraak met de anderen.

wordt vervolgd…

 

Gerelateerde artikelen

Van Albert naar Christel

Het eerste hoofdstuk uit het boek van Aly Liefhebber ‘Kleuters die mogen blijven en hun juffen ook…’ Albert Het is alweer acht jaar geleden dat…

Al op heel jonge leeftijd wist ik dat ik kleuterleidster wilde worden.

Kleuterleidster Al op heel jonge leeftijd wist ik dat ik kleuterleidster wilde worden. Met mijn poppen in een kring speelde ik de juf van mijn…

Vrij spel vs. methode volgen – Een kijkje in de kleuterklas

In dit artikel duiken we een aantal kleuterklassen in en laten we een aantal kleuterleerkrachten aan het woord om hun verhaal te doen over het…

Vrij spel vs. methode volgen – Een kijkje in de kleuterklas

In dit artikel duiken we een aantal kleuterklassen in en laten we een aantal kleuterleerkrachten aan het woord om hun verhaal te doen over het…

Aankomende evenementen

%d bloggers liken dit: