Bij 2 brand je ook aan je vingers 

Het tweede hoofdstuk uit het boek van Aly Liefhebber ‘Kleuters die mogen blijven en hun juffen ook…’ (deel 2)
Het hele hoofdstuk is te lezen in Onze Kleuterklas Community.

Peinzend staat hij met zijn beker melk voor de knutselkast, waar ik in 60 plastic potten allerhande klein materiaal heb verzameld. Zijn oog valt op twee houten schijfjes met een gat in het midden. Dan neemt hij twee splitpennen en een kleine handboor. Al snel wordt duidelijk wat de bedoeling is: aan de voorzijde van zijn oven pronken twee mooie ronde schakelaars. Trots toont hij zijn vondst aan anderen. Met een dikke zwarte stift schrijft hij vervolgens 0 1 2 3 rond de draaischijven en legt aan Martine uit, dat 0 koud is en dat 1 een beetje warm is en 3 hartstikke heet en 2 zit daartussenin, “die is lauw”. Martine kijkt bedenkelijk, “bij 2 brand je ook aan je vingers”, klinkt het gedecideerd.

Met krachtige lijm wordt nog een zwart plastic plaatje op de schijven geplakt, dan is de oven klaar. Van potjes en twee stroken geknipt karton worden pannen gemaakt. Even later roert hij bezorgd door de soep (van kippenvoer).

Op zijn uitnodiging voor een kopje soep ga ik natuurlijk in. “Kan ik nog kiezen ook?” vraag ik. Jawel, hij heeft kippensoep, tomatensoep en groenten soep. Hij brengt bestek en een bord. Ik laat me de kippensoep goed smaken. Zo goed kennelijk, dat hij vraagt, of ik misschien nog wat wil eten. “Ik wil graag in je restaurant komen eten; zo… eh…, je weet wel aan zo’n gezellig gedekte tafel.” Hij knikt nadenkend en verdwijnt een tijd uit beeld. (In de gang maakt hij een apart tafeltje gereed voor gebruik. Er ligt al een roze, geruite lap op en zo te zien maakt hij nu een placemat.)

wordt vervolgd…

Gerelateerde artikelen

Van Albert naar Christel

Het eerste hoofdstuk uit het boek van Aly Liefhebber ‘Kleuters die mogen blijven en hun juffen ook…’ Albert Het is alweer acht jaar geleden dat…

Een rijke leeromgeving 

Het tweede hoofdstuk uit het boek van Aly Liefhebber ‘Kleuters die mogen blijven en hun juffen ook…’ (deel 4) Het hele hoofdstuk is te lezen…

Kippenvoer met zout 

Het tweede hoofdstuk uit het boek van Aly Liefhebber ‘Kleuters die mogen blijven en hun juffen ook…’ (deel 3) Het hele hoofdstuk is te lezen…

Die is niet goed snik… 

Het derde hoofdstuk uit het boek van Aly Liefhebber ‘Kleuters die mogen blijven en hun juffen ook…’ (deel 3) Het hele hoofdstuk is te lezen…

Aankomende evenementen

%d bloggers liken dit: