Als twee druppels water 

Het derde hoofdstuk uit het boek van Aly Liefhebber ‘Kleuters die mogen blijven en hun juffen ook…’ (deel 2)
Het hele hoofdstuk is te lezen in Onze Kleuterklas Community.

’s Maandags heb ik altijd weer een feestelijk gevoel bij het weerzien van m’n koters en krijg het eerste half uur heel wat weekend-gebeurtenissen te horen. De ouders zijn naar huis en alle 21 kleuters hebben hun keus gemaakt en zijn met van alles en nog wat bezig. Geert is nog niet komen opdagen. Als ik even later het hek dicht hoor vallen en naar het schoolplein kijk, zie ik een reus van een vent met een grote dichte schaal aan komen stappen. In z’n kielzog roeit kleine Geert met de riemen die hij heeft om hem bij te houden. Afwachtend en wat onwennig staan ze daar, vader en zoon, beiden in spijkerbroek en eenzelfde T-shirt, als twee druppels water op elkaar gelijkend. Ik krijg de schaal in m’n ene hand geduwd, terwijl de andere door vaders handdruk wordt verbrijzeld: “Ik ben de vader van Geert, hier zijn de beschuiten met muisjes, Geert heeft gisteren een zusje gekregen.” Na de felicitaties in ontvangst te hebben genomen en met een dikke kus voor Geert gaat vader weg.

wordt vervolgd…

Gerelateerde artikelen

Van Albert naar Christel

Het eerste hoofdstuk uit het boek van Aly Liefhebber ‘Kleuters die mogen blijven en hun juffen ook…’ Albert Het is alweer acht jaar geleden dat…

Al op heel jonge leeftijd wist ik dat ik kleuterleidster wilde worden.

Kleuterleidster Al op heel jonge leeftijd wist ik dat ik kleuterleidster wilde worden. Met mijn poppen in een kring speelde ik de juf van mijn…

Die is niet goed snik… 

Het derde hoofdstuk uit het boek van Aly Liefhebber ‘Kleuters die mogen blijven en hun juffen ook…’ (deel 3) Het hele hoofdstuk is te lezen…

Een cadeautje voor de baby 

Het derde hoofdstuk uit het boek van Aly Liefhebber ‘Kleuters die mogen blijven en hun juffen ook…’ (deel 6) Het hele hoofdstuk is te lezen…

03 Een schat van een schreeuwlelijk… 

Het derde hoofdstuk uit het boek van Aly Liefhebber ‘Kleuters die mogen blijven en hun juffen ook…’ (deel 1) Het hele hoofdstuk is te lezen…

Aankomende evenementen

%d bloggers liken dit: