De eerste (school-) week in januari!

Zoals elke zondagavond bekijk ik heel nieuwsgierig wat me de week erop gaat brengen. Als vervangster (van korte vervangingen) kan je programma heel divers zijn.

Voor deze week stonden er drie dagen (woensdag, donderdag en vrijdag) in eenzelfde groep op het programma. In deze groep had ik al eerder dit schooljaar een paar dagen mogen lesgeven. Een leuke groep dus dat beloofde een leuke start van dit kalenderjaar!

Dinsdagavond verscheen er al een appje. Of ik het erg vond om in plaats van de middenbouw woensdag in een kleutergroep wilde starten. Ook deze groep kende ik en voor mij is het geen probleem om te switchen, dus klikte ik op akkoord. De volgende ochtend vernam ik dat er al veel problemen waren geweest en dat er al groepen thuis waren gebleven, niet echt een goede start van 2022.

Donderdag mocht ik naar mijn middenbouwgroep, maar toen mijn mobiel in de ochtend al piepend aangaf dat er weer wijzigingen op komst waren, wist ik wel hoe laat het was.

Eindresultaat van deze week: in plaats van drie dagen één middenbouwgroep, had ik elke dag een andere groep, twee kleutergroepen en één middenbouwgroep. En moest ‘mijn’ middenbouwgroep ook een dagje thuisblijven.

 

Hulp gevraagd:  veel vervangers (in kleutergroepen) moeten vaak improviseren. Help jij met leuke tips? Plaats ze in het forum/discussie met de titel: ‘Tips voor vervangers kleuteronderwijs’.

 

Gerelateerde artikelen

Al op heel jonge leeftijd wist ik dat ik kleuterleidster wilde worden.

Kleuterleidster Al op heel jonge leeftijd wist ik dat ik kleuterleidster wilde worden. Met mijn poppen in een kring speelde ik de juf van mijn…

Wat schooldirecties zouden moeten beseffen over het kleuteronderwijs…

In de online WSK inspiratie-meetingen van afgelopen week werden weer vele interessante onderwerpen besproken waar de kleuterleerkracht van vandaag mee te maken krijgt. Een steeds…

Wat schooldirecties zouden moeten beseffen over het kleuteronderwijs…

In de online WSK inspiratie-meetingen van afgelopen week werden weer vele interessante onderwerpen besproken waar de kleuterleerkracht van vandaag mee te maken krijgt. Een steeds…

Vrij spel vs. methode volgen – Een kijkje in de kleuterklas

In dit artikel duiken we een aantal kleuterklassen in en laten we een aantal kleuterleerkrachten aan het woord om hun verhaal te doen over het…

Vrij spel vs. methode volgen – Een kijkje in de kleuterklas

In dit artikel duiken we een aantal kleuterklassen in en laten we een aantal kleuterleerkrachten aan het woord om hun verhaal te doen over het…

Reacties

Aankomende evenementen

%d bloggers liken dit: