Inclusief snottebel 

Het derde hoofdstuk uit het boek van Aly Liefhebber ‘Kleuters die mogen blijven en hun juffen ook…’ (deel 5)
Het hele hoofdstuk is te lezen in Onze Kleuterklas Community.

Naarmate Geert zich beter thuis gaat voelen en vaker met andere kinderen samenspeelt, gaat hij meer praten. Normaal zou ik dat zeker toejuichen, maar de stem van Geert wekt bij mij behoorlijke irritaties op. Meermalen verzoek ik hem niet zo hard te praten. Hij kijkt me dan verwonderd en geschrokken aan en houdt onmiddellijk z’n mond. Hij voelt zich door mij afgewezen en denkt dat ik hem niet aardig vind. Dit komt tot uitdrukking in z’n gedrag. Als ik bij hem in de buurt kom, stokt zijn spel, zwijgt hij abrupt en kijkt me met onzekere blik aan. Ik schrik van deze reactie en voel me nogal schuldig. Ik begrijp dat ik één van de belangrijkste regels die bij de grondhouding van een leraar behoort, met voeten heb getreden. Een goede relatie met Geert is inclusief snottebel en schelle stem. Ik ben teleurgesteld in mezelf en besluit Geert een paar dagen achter elkaar te observeren om hem beter te leren kennen.

wordt vervolgd…

Gerelateerde artikelen

Van Albert naar Christel

Het eerste hoofdstuk uit het boek van Aly Liefhebber ‘Kleuters die mogen blijven en hun juffen ook…’ Albert Het is alweer acht jaar geleden dat…

Vrij spel vs. methode volgen – Een kijkje in de kleuterklas

In dit artikel duiken we een aantal kleuterklassen in en laten we een aantal kleuterleerkrachten aan het woord om hun verhaal te doen over het…

Vrij spel vs. methode volgen – Een kijkje in de kleuterklas

In dit artikel duiken we een aantal kleuterklassen in en laten we een aantal kleuterleerkrachten aan het woord om hun verhaal te doen over het…

Kiesbord in de praktijk: Wat vinden onze kleuterleerkrachten van dit middel?

Het kiesbord, mits er gebruik van wordt gemaakt, is het een niet te missen onderdeel van de kleuterklas, door sommigen verafschuwd door anderen geliefd. Maar…

Die is niet goed snik… 

Het derde hoofdstuk uit het boek van Aly Liefhebber ‘Kleuters die mogen blijven en hun juffen ook…’ (deel 3) Het hele hoofdstuk is te lezen…

Aankomende evenementen

%d bloggers liken dit: