Alweer die harde stem 

Het derde hoofdstuk uit het boek van Aly Liefhebber ‘Kleuters die mogen blijven en hun juffen ook…’ (deel 8)
Het hele hoofdstuk is in z’n geheel al te lezen in Onze Kleuterklas Community.

Maartje vraagt of hij mee wil helpen met sorteren en op dat verzoek gaat Geert in. Hij krijgt de opdracht de tarwekorrels er uit te zoeken. IJverig begint hij te peuteren: ik zie dat hij met moeite de zaadjes oppakt; z’n andere hand maakt de bewegingen mee. Z’n fijne motoriek is nog niet erg goed ontwikkeld, daar kan ik misschien nog materiaal en activiteiten voor aanbieden. De zaadtafel is er in ieder geval zeer geschikt voor. Maartje ziet, hoe moeilijk het hem afgaat en biedt aan van flesje te ruilen. Geert zoekt nu de grotere maïs en dat lukt beter. Geconcentreerd is hij hier een kwartiertje mee bezig, behoorlijk lang dus voor een jongste kleuter. Wat me ook opvalt is, dat hij nauwelijks praat. Het komt niet door mij, want ik zit een flink eind van hem vandaan. Ten onrechte had ik altijd het idee gehad, dat hij de hele dag het hoogste woord voerde. Waarschijnlijk beleefde ik dat op die manier, doordat de stem mij irriteerde. Als hij wat zei, hoorde ik dat onmiddellijk en dacht: “Alweer die harde stem.” In werkelijkheid praatte hij niet veel, zeker niet méér dan anderen.

wordt vervolgd…

Gerelateerde artikelen

Van Albert naar Christel

Het eerste hoofdstuk uit het boek van Aly Liefhebber ‘Kleuters die mogen blijven en hun juffen ook…’ Albert Het is alweer acht jaar geleden dat…

Een cadeautje voor de baby 

Het derde hoofdstuk uit het boek van Aly Liefhebber ‘Kleuters die mogen blijven en hun juffen ook…’ (deel 6) Het hele hoofdstuk is te lezen…

Al op heel jonge leeftijd wist ik dat ik kleuterleidster wilde worden.

Kleuterleidster Al op heel jonge leeftijd wist ik dat ik kleuterleidster wilde worden. Met mijn poppen in een kring speelde ik de juf van mijn…

Vrij spel vs. methode volgen – Een kijkje in de kleuterklas

In dit artikel duiken we een aantal kleuterklassen in en laten we een aantal kleuterleerkrachten aan het woord om hun verhaal te doen over het…

Vrij spel vs. methode volgen – Een kijkje in de kleuterklas

In dit artikel duiken we een aantal kleuterklassen in en laten we een aantal kleuterleerkrachten aan het woord om hun verhaal te doen over het…

Aankomende evenementen

%d bloggers liken dit: