04 We hoorden peerden.

Albert komt me vragen of we vroeg naar buiten gaan, omdat het mooi weer is. Zijn verzoek is terecht, want het is stralend lenteweer en het is een gemiste kans, als we daar niet van gaan genieten. “Ga de kinderen maar vragen om op te ruimen, dan kunnen we buiten wel verder spelen.” Dat is niet tegen dovemans oren gezegd; alles is binnen tien minuten opgeruimd. Ik vraag hen of ze meteen bij de bielzen tafel willen gaan eten en drinken. Zelfs de dikste appels (die voor de tandenwisselende kleuters nauwelijks zijn te behappen) zijn snel op, zodat ze zo vlug mogelijk een speeltuig uit de schuur kunnen bemachtigen.

Het vierde hoofdstuk uit het boek van Aly Liefhebber ‘Kleuters die mogen blijven en hun juffen ook…’ (deel 1)
Het hele hoofdstuk is in z’n geheel al te lezen in Onze Kleuterklas Community.

wordt vervolgd…

 

 

Gerelateerde artikelen

Van Albert naar Christel

Het eerste hoofdstuk uit het boek van Aly Liefhebber ‘Kleuters die mogen blijven en hun juffen ook…’ Albert Het is alweer acht jaar geleden dat…

Alles mag en bijna alles kan bij juf Karina in de klas!

Zo’n zes jaar geleden kreeg juf Karina de vrijheid om bij de kleuters alles aan te pakken. Na vele inspecties en gesprekken heeft ze, samen…

Alles mag en bijna alles kan bij juf Karina in de klas!

Zo’n zes jaar geleden kreeg juf Karina de vrijheid om bij de kleuters alles aan te pakken. Na vele inspecties en gesprekken heeft ze, samen…

Wachten op het bruidspaar

Albert vraagt aan mij: “Durf jij ze te aaien?” Ik beken dat ik dat niet durf. “Ze zijn mij te groot Albert, ik kijk liever,…

Al op heel jonge leeftijd wist ik dat ik kleuterleidster wilde worden.

Kleuterleidster Al op heel jonge leeftijd wist ik dat ik kleuterleidster wilde worden. Met mijn poppen in een kring speelde ik de juf van mijn…

Reacties

Aankomende evenementen

%d bloggers liken dit: