Wachten op het bruidspaar

Albert vraagt aan mij: “Durf jij ze te aaien?” Ik beken dat ik dat niet durf. “Ze zijn mij te groot Albert, ik kijk liever, maar ze zijn wel prachtig hè!” Vol bewondering bekijken we de drie grootheden. Marjanne ontdekt dat ze lintjes in hun haren en staart hebben. Ik vraag hen of ze weten waarom die erin zitten. Nanine denkt: “Om ze mooi te maken.” Harry: “Het zijn meissies.” De koetsier brengt duidelijkheid: “Ze zien er zo mooi uit, omdat er feest is. We wachten hier op een bruidspaar, dat nu in de kerk is. Over een kwartiertje gaan we daarnaartoe om ze te halen. Het bruidspaar komt in deze koets en de familie gaat in die grote. Daarna gaan we naar het gemeentehuis.” Arjen stelt voor om naar de kerk te gaan. “Dan kunnen we zien hoe ze d’r instappen.” Ellen wil graag weten hoe de bruid eruitziet. Na de meningen te hebben gepolst, blijkt dat ze allemaal willen gaan kijken.

Ik stel voor om eerst nog wat te gaan spelen en als de paarden opstappen, dat wij dan ook gaan. Albert wil de paarden eerst nog een suikerklontje geven. “Dat vinden ze lekker, dat zei papa.” Ik adviseer hem het eerst aan de koetsier te vragen, omdat het misschien heel slecht voor hun tanden is. De koetsier geeft toestemming. Wouter denkt dat hij ook durft en gaat samen met Albert naar binnen om suikerklontjes te halen. Verwachtingsvol of ze het echt durven, wachten we op hun terugkeer. De koetsier laat zien hoe ze de klontjes op hun vlakke hand moeten geven. Ik zie ze beiden aarzelen nu ze voor die grote beesten staan en kan me voorstellen hoe ze zich voelen. “Als je het eng vindt, wil de koetsier ze ook wel geven hoor; ik zou het ook niet durven, want ze zijn zo groot.” Opgelucht knikken ze en geven de klontjes aan de koetsier. Hoorbaar kauwend snoepen de paarden de lekkernij op.

Het vierde hoofdstuk uit het boek van Aly Liefhebber ‘Kleuters die mogen blijven en hun juffen ook…’ (deel 4)
Het hele hoofdstuk is in z’n geheel al te lezen in Onze Kleuterklas Community.

wordt vervolgd…

 

 

Gerelateerde artikelen

Van Albert naar Christel

Het eerste hoofdstuk uit het boek van Aly Liefhebber ‘Kleuters die mogen blijven en hun juffen ook…’ Albert Het is alweer acht jaar geleden dat…

De transitie van programma gericht onderwijs naar aansluitend onderwijs geven aan de kleuter in Nederland

“De moeilijkheid zit hem niet in de nieuwe ideeën, maar in het kunnen loslaten van de oude ideeën, die tot in de verste uithoeken van…

Wat schooldirecties zouden moeten beseffen over het kleuteronderwijs…

In de online WSK inspiratie-meetingen van afgelopen week werden weer vele interessante onderwerpen besproken waar de kleuterleerkracht van vandaag mee te maken krijgt. Een steeds…

Wat schooldirecties zouden moeten beseffen over het kleuteronderwijs…

In de online WSK inspiratie-meetingen van afgelopen week werden weer vele interessante onderwerpen besproken waar de kleuterleerkracht van vandaag mee te maken krijgt. Een steeds…

Alles mag en bijna alles kan bij juf Karina in de klas!

Zo’n zes jaar geleden kreeg juf Karina de vrijheid om bij de kleuters alles aan te pakken. Na vele inspecties en gesprekken heeft ze, samen…

Reacties

Aankomende evenementen

%d bloggers liken dit: