Waren er dan geen kranen? 

We lopen door de hal naar de achterdeur, gaan daar de trap af en komen in de achtertuin terecht. Ze zien de waterput en zijn daar nieuwsgierig naar. Ik vertel hen, terwijl ze op de grond rondom de waterput zitten, over mijn vroegere logeerpartij bij opa en oma. Over die keer dat ik dorst had en om water vroeg, dat met een emmertje uit de put geschept moest worden. Hogelijk verbaasd vraagt Dennis: “Waren er dan geen kranen?” Bianca die in het buitenmuseum woont vertelt: “Nee, maar er waren wel pompen.” Ik probeer uit te leggen hoe zoiets werkt, maar zie dat ze er niets van begrijpen. Ik stel voor naar de volgende straat te gaan om daar de grote pomp te bekijken, Als we bij de pomp zijn aangekomen, vertel ik hoe ik vroeger, toen ik net zo groot was als zij nu, op de grote zwengel ging zitten en op en neer wippend, het water uit de put omhoog pompte. Dat lijkt hen ook leuk om uit te proberen, maar jammer genoeg is de pomp buiten werking en zit de zwengel vastgebonden met een ijzeren ketting. Daarna gaan we snel naar school terug en ruimen in sneltreinvaart de karren op, want het is tijd om naar huis te gaan.

Het vierde hoofdstuk uit het boek van Aly Liefhebber ‘Kleuters die mogen blijven en hun juffen ook…’ (deel 6)
Het hele hoofdstuk is in z’n geheel al te lezen in Onze Kleuterklas Community.

wordt vervolgd…

 

 

Gerelateerde artikelen

Al op heel jonge leeftijd wist ik dat ik kleuterleidster wilde worden.

Kleuterleidster Al op heel jonge leeftijd wist ik dat ik kleuterleidster wilde worden. Met mijn poppen in een kring speelde ik de juf van mijn…

Vrij knutselen – Zorgvuldig opruimen

Welke knutselvaardigheden moeten kleuters onder de knie hebben? Met welke materialen moeten ze kunnen werken? En welke ‘methode’ moet daarvoor gebruikt worden. Het zijn vragen…

Van Albert naar Christel

Het eerste hoofdstuk uit het boek van Aly Liefhebber ‘Kleuters die mogen blijven en hun juffen ook…’ Albert Het is alweer acht jaar geleden dat…

Vrij spel vs. methode volgen – Een kijkje in de kleuterklas

In dit artikel duiken we een aantal kleuterklassen in en laten we een aantal kleuterleerkrachten aan het woord om hun verhaal te doen over het…

Vrij spel vs. methode volgen – Een kijkje in de kleuterklas

In dit artikel duiken we een aantal kleuterklassen in en laten we een aantal kleuterleerkrachten aan het woord om hun verhaal te doen over het…

Reacties

Aankomende evenementen

%d bloggers liken dit: