Een rijbewijs voor het huwelijk 

De volgende dag ligt er een album met een trouwreportage op een tafeltje bij de spelletjeskast. Ik leende die van een bevriende fotograaf. Op de kijktafel in de hal liggen verder: een trouwuitnodigingskaart, mijn eigen trouwboekje, een plastic trouwboeket en corsage, witte handschoenen en bruidskleren met een zwarte hoge hoed van karton. Er is veel belangstelling voor de uitgestalde spullen. Ik sta erbij om de opmerkingen die er worden gemaakt te beluisteren en om mijn trouwboekje tegen een te grote onderzoeksdrift te beschermen. Ze weten allemaal precies uit te leggen, wat er ligt en waar het voor is bedoeld, uitgezonderd het trouwboekje. Ik vraag het aan Martine, maar zij denkt dat het een rijbewijs is en dat het niet bij een trouwerij hoort. Ik leg uit wat het is en laat hen de binnenkant zien. Ellen vindt het geen feestboekje, haar voorkeur gaat uit naar de uitnodiging met zilveren letters. Het trouwboekje doe ik voor de veiligheid maar in een plastic mapje en hang het buiten handbereik boven de kijktafel.

Het vierde hoofdstuk uit het boek van Aly Liefhebber ‘Kleuters die mogen blijven en hun juffen ook…’ (deel 7)
Het hele hoofdstuk is in z’n geheel al te lezen in Onze Kleuterklas Community.

wordt vervolgd…

 

 

Gerelateerde artikelen

Van Albert naar Christel

Het eerste hoofdstuk uit het boek van Aly Liefhebber ‘Kleuters die mogen blijven en hun juffen ook…’ Albert Het is alweer acht jaar geleden dat…

Het ‘Oranje Mapje’ – Het jubileumcadeau voor juf Marieke

Juf Marieke heeft afgelopen maand een prachtige mijlpaal behaald. Ze staat maar liefst 45 jaar voor de klas! Hoewel dit geen officieel jubileum is, was…

Het ‘Oranje Mapje’ – Het jubileumcadeau voor juf Marieke

Juf Marieke heeft afgelopen maand een prachtige mijlpaal behaald. Ze staat maar liefst 45 jaar voor de klas! Hoewel dit geen officieel jubileum is, was…

Al op heel jonge leeftijd wist ik dat ik kleuterleidster wilde worden.

Kleuterleidster Al op heel jonge leeftijd wist ik dat ik kleuterleidster wilde worden. Met mijn poppen in een kring speelde ik de juf van mijn…

Wat schooldirecties zouden moeten beseffen over het kleuteronderwijs…

In de online WSK inspiratie-meetingen van afgelopen week werden weer vele interessante onderwerpen besproken waar de kleuterleerkracht van vandaag mee te maken krijgt. Een steeds…

Reacties

Aankomende evenementen

%d bloggers liken dit: