Het trouwfeest krijgt een staartje 

Als ik de speelklas binnenkom is het voorbereidende bruidsspel al in volle gang. Een groepje jongens maakt van groot constructiemateriaal een rijdend onderstel voor een koets. Bart en Rick hebben een doos onderhanden. Daarin wordt een deur aan de ene en een raam aan de andere kant gezaagd. Ik ben benieuwd hoe ze straks het probleem op zullen lossen, als ze tot de ontdekking komen dat de doos veel te groot is voor het onderstel. Hannie en Nanine willen ook een koets, maar pakken het heel anders aan. Zij laden alle blokken uit de rijdende kratten in een grote doos, binden horizontaal een touw om de beide naast elkaar staande kratten, zetten er een sjouwkist in en klaar is hun rijtuig. Niet lang daarna loopt er een zwoegend paard voor met een springtouwtuigage om de buik. De andere uiteinden worden vastgehouden door het bruidspaar Hannie en Nanine, die zich zittend op de kisten laten rijden. Bij het nemen van bochten en drempels, stappen ze even uit om weer plaats te nemen zodra de hindernissen zijn genomen.

Het probleem met de te grote doos wordt opgelost door twee planken op het onderstel te plaatsen, daar drie kisten bovenop te zetten met drie planken in de breedte en dáárop de doos. Een prachtige koets, alhoewel erg wankel. Albert mag er eerst in gaan zitten; terwijl hij een poging waagt, wordt de doos door de andere jongens ondersteund en warempel, het lukt. Lachend kijkt hij door het raampje, maar de pret duurt niet lang. De vehicle zakt door z’n as. Ze begrijpen dat het geheel te zwaar is voor het onderstel. Barry komt op het idee om het kinderwagen-onderstel uit de schuur ervoor te gebruiken. Na een kwartiertje rijdt ook de dozenkoets door de gang en hal, ondersteund door kinderen en getrokken door twee paarden. Er schrijden nu ook vele bruidsparen rond met sluiers, die door bruidsmeisjes worden gedragen.

 

Het vierde hoofdstuk uit het boek van Aly Liefhebber ‘Kleuters die mogen blijven en hun juffen ook…’ (deel 8)
Het hele hoofdstuk is in z’n geheel al te lezen in Onze Kleuterklas Community.

wordt vervolgd…

 

 

Gerelateerde artikelen

Van Albert naar Christel

Het eerste hoofdstuk uit het boek van Aly Liefhebber ‘Kleuters die mogen blijven en hun juffen ook…’ Albert Het is alweer acht jaar geleden dat…

Vrij spel vs. methode volgen – Een kijkje in de kleuterklas

In dit artikel duiken we een aantal kleuterklassen in en laten we een aantal kleuterleerkrachten aan het woord om hun verhaal te doen over het…

Vrij spel vs. methode volgen – Een kijkje in de kleuterklas

In dit artikel duiken we een aantal kleuterklassen in en laten we een aantal kleuterleerkrachten aan het woord om hun verhaal te doen over het…

Alles mag en bijna alles kan bij juf Karina in de klas!

Zo’n zes jaar geleden kreeg juf Karina de vrijheid om bij de kleuters alles aan te pakken. Na vele inspecties en gesprekken heeft ze, samen…

Reacties

Aankomende evenementen

%d bloggers liken dit: