Staande receptie 

Het speelhuis wordt ingericht als feestzaal en versierd met zelfgemaakte feestslingers. Alle overbodige huisraad wordt buiten het huis gezet. Sjouwkisten met planken erop dienen voor zitplaatsen. Aan de knutseltafel produceren kinderen slingers van vlechtstroken, die als cirkels in elkaar worden geplakt. Karen en Stephanie maken bloemetjes van kleurig vloeipapier, die ze op een regelmatige afstand van tien cirkels op de slinger plakken. Bart bedenkt dat de mensen nog uitnodigingen voor het trouwfeest moeten ontvangen. Enthousiast vouwt hij kaarten, tekent er bruidsparen op met de zilver-pen en schrijft alle letters die hij kent in blokletters op de voorkant. Hij krijgt veel hulp; ik haal goud- en zilverschrijvende stiften en glitter uit de kerstdoos. Prachtig versierde kaarten ontstaan. Ze vinden ze te mooi om weg te geven en maken een tweede voor de andere kinderen.
Astrid vraagt of ze toastjes mag maken en die versieren met jam, bloemetjes en knikkertjes die nog over zijn van de taart. Rick gaat ranja maken bij het aanrecht, geholpen door Esther die de bekertjes vol water schenkt onder de kraan. Astrid legt kranten neer op de tafel en besmeert de toastjes met jam; Carolien komt assisteren. Ze hebben eerst 24 toastjes uit de verpakking gehaald, besmeerd en versierd. Nu pakken ze een dienblad, leggen er roze servetjes op en stallen de toastjes er in nette rijen op. Het ziet er heel feestelijk en lekker uit. De knutseltafel heeft inmiddels te weinig zitplaatsen, maar geen nood, staan gaat net zo goed. De slingers worden nu niet meer aan elkaar geplakt; ze houden een onderlinge wedstrijd wie de langste slinger heeft. Er wordt vergeleken en gemeten. Ik stel voor om ze nu toch maar aan elkaar te plakken, zodat het huis verder versierd kan worden. Het wordt een heel lange feestslinger.

Het vierde hoofdstuk uit het boek van Aly Liefhebber ‘Kleuters die mogen blijven en hun juffen ook…’ (deel 9)
Het hele hoofdstuk is in z’n geheel al te lezen in Onze Kleuterklas Community.

wordt vervolgd…

 

 

Gerelateerde artikelen

Van Albert naar Christel

Het eerste hoofdstuk uit het boek van Aly Liefhebber ‘Kleuters die mogen blijven en hun juffen ook…’ Albert Het is alweer acht jaar geleden dat…

Alles mag en bijna alles kan bij juf Karina in de klas!

Zo’n zes jaar geleden kreeg juf Karina de vrijheid om bij de kleuters alles aan te pakken. Na vele inspecties en gesprekken heeft ze, samen…

Alles mag en bijna alles kan bij juf Karina in de klas!

Zo’n zes jaar geleden kreeg juf Karina de vrijheid om bij de kleuters alles aan te pakken. Na vele inspecties en gesprekken heeft ze, samen…

Vrij spel vs. methode volgen – Een kijkje in de kleuterklas

In dit artikel duiken we een aantal kleuterklassen in en laten we een aantal kleuterleerkrachten aan het woord om hun verhaal te doen over het…

Vrij spel vs. methode volgen – Een kijkje in de kleuterklas

In dit artikel duiken we een aantal kleuterklassen in en laten we een aantal kleuterleerkrachten aan het woord om hun verhaal te doen over het…

Reacties

Aankomende evenementen

%d bloggers liken dit: