Superleuk idee

Als lid van de kerngroep van de WSK-kleuteronderwijs heb ik via de mail, de website en social media (bijvoorbeeld facebook) veel contact met mensen die de kleuters van Nederland een warm hart toedragen. Vooral leerkrachten die in een kleutergroep staan, maar ook (groot-)ouders en anderen die zich bezig houden met kleuters of het onderwijs aan kleuters.

Eén van onze leden nam via Facebook contact met me om te laten weten dat ze leuke informatie had die ik (mogelijk) kon gebruiken. Natuurlijk word ik dan direct erg nieuwsgierig en het contact werd snel gelegd. De kleuterjuf, natuurlijk met KLOS-opleiding, had haar werkzaamheden helaas moeten stoppen. Materiaal dat ze zelf gebruikt had, lag nu ongebruikt in haar kast. Graag wilde ze me deze informatie geven en het zo helemaal super zijn als ik deze informatie ook kon delen met anderen. Op dit moment is een plank in mijn kantoorruimte gevuld met vele mappen met deze informatie. Zodra de doos met mappen binnenkwam heb ik een paar uur gebruikt om alles te lezen en te bekijken. Voor mij was het direct duidelijk: deze informatie moet gedeeld worden!!

Gelukkig ben ik als computerjuf een beetje handig met computer en internet. Het idee om een website te maken waarin iedereen deze informatie (en nog veel meer) kan vinden was dus snel gemaakt.

De website ‘Onze kleuterklas’ is dus online. Op dit moment is er nog niet zoveel te vinden. Via Facebook willen we je graag op de hoogte houden. Een Facebookpagina is dan ook al gemaakt en ook een Facebookgroep. Want het is ook fijn om samen van gedachten te kunnen wisselen. Kun je de informatie die je op deze manier ontvangt ook inzetten in je eigen groep? Heb je aanvullingen of wensen? Laat het ons dan weten. Ook via de mail kun je ons bereiken mail@onzekleuterklas.nl

Facebookpagina, hier zijn alle berichten te vinden:

Facebookpagina: Onze kleuterklas

Facebookgroep, hier kan je je ervaringen delen met anderen:

Facebookgroep: Onze kleuterklas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *