Deze website is voor en door kleuterleerkrachten die hun kennis graag willen delen met anderen.

Als secretaris van de WSK-kleuteronderwijs lees en hoor ik veel over de kleuter in het huidige onderwijs. Veel (oud-)leerkrachten willen hun kennis (blijven) delen met jonge(re) leerkrachten. Zo krijgen we ook wel eens het verzoek of kleuterleerkrachten hun archiefmateriaal aan ons op mogen sturen, omdat het anders (letterlijk) in de prullenbak verdwijnt.

Eén van de leerkrachten stuurde een hele doos vol met multomappen met informatie op die zij bij haar op school in de kleutergroep gebruikte. Na een avondje genieten van het materiaal ontstond het idee om deze website te gaan maken.

Samen met jullie kan deze website een welkome informatiebron worden voor (beginnende) leerkrachten in de groepen 1 en 2. Ook leerkrachten uit andere groepen, medewerkers kinderopvang en peuterspeelzalen, maar ook andere belangstellenden kunnen hier hun hart ophalen.

Laat een kleuter kleuter zijn! Want een kleuter is géén schoolkind!

Vragen, opmerkingen en/of heb je ook materiaal wat online geplaatst mag worden? Neem snel contact op!

 

Juf Lida

mail@onzekleuterklas.nl

Een reactie op “Over ‘onze kleuterklas.nl’”

  1. Bof ik even met het egelplaatje!!!!!!! In het verleden vonden mijn kleuters en ik een egel langs de rand van een klein bosje in onze wijk. We vermoedden dat de egel dood was en namen hem voor de zekerheid mee en legden hem op de plank van onze schuur. De volgende dag controleren en ja de egel begon te ruiken. Eén van de kleuters wist een mooie plek om de egel te begraven…daar waar wij hem vonden. We stonden in een halve cirkel bij de bewuste plek. Ik zette de schop in de grond en juist op dat moment brak een zonnestraal door de herfstmist en scheen precies op de plek van de schop. Oh riep ik… de zon helpt ons mee!!!!!!! Was zeer indrukwekkend. Om nooit te vergeten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *